Creațiile artistice ale studenților la medicină

Metodologiile vizuale de învățare ar trebui mai des folosite în cadrul universităților de medicină. Această este constatarea de la care a pornit Dr Carol-Ann Courneya, profesor asociat la The University of British Columbia (UBC), Vancouver, Canada, când și-a propus să învețe studenții facultăților de medicină și stomatologie cum pot să memoreze mai ușor cunoștințele de anatomie sau despre un organ.

Dr Courneya a observat cum studenții își ilustrează notițele cu desene și s-a gândit să îi invite să expună produsele artistice asociate procesului de învățare. Astfel a inițiat în 2001 concursul Heartfelt Images invitând studenții din primul an de la UBC să trimită creațiile artistice legate de tema cardiologie, inimă și sistemul circulator sanguin. Proiectul s-a dovedit un succes și sute de studenți au trimis creații incluzând schițe, desene, picturi, fotografii, sculpturi, piese și instalații muzicale sau piese de teatru pentru îmbunătățirea abilităților în comunicare. Creațiile artistice au fost utilizate în metodele de predare și se regăsesc pe coperțile ziarelor, revistelor medicale sau sunt expuse pe pereții facultăților de medicină și ale birourilor din Canada.

Heartfelt Images, sau a învăța cardiologia și prin artă, a determinat dezvoltarea la nivel național a unui alt proiect artistic în rândul halatelor albe, White Coat Warm heART.

Despre fotografie: ”1st Place Eat Your Heart Out by Milena Semproni (VFMP). I created this piece because I am very interested in the link between diet, heart health, and cardiovascular disease risk. I wanted to create a fun and visually appealing reminder of some of the key components of a heart-healthy diet. I hope the piece creates a connection in the viewer’s mind between these foods and their cardiovascular health.”

RevMedFam Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.