Memorabila scenetă Ministry of Silly Walks, din programul Monty Python’s Flying Circus difuzat de televiziunea britanică BBC, a fost sursa de inspirație pentru cercetători americani specializați în kinetoterapie pentru a efectua unui studiu care să măsoare consumul de energie al mersului ineficient/prostesc, comparativ cu cel eficient/normal.
Sceneta este o satiră la adresa birocrației ineficiente. Protagonistul, dl. Teabag, interpretat de John Cleese, este un funcționar fictiv al departamentului care supraveghează dezvoltarea ‘’plimbărilor prostești’’ (silly walks). El folosește pentru a se deplasa diferite tipuri de mers caraghios, ineficient ceea ce îl face să ajungă cu întârziere la destinație. În aticamera ministerului îl intilneste pe dl. Putey (interpretat de Michael Palin) care susține că poate performa un anume tip de mers și pentru a-l dezvolta are nevoie de un grant…
În studiul intitulat Quantifying the benefits of inefficient walking: Monty Python inspired laboratory based experimental study, publicat în ediția de Crăciun a British Medical Journal, a fost analizata eficienta mersul dlui. Teabag versus mersul dlui. Putey. Desi mersul dlui. Putey durează mai mult, maniera ineficientă de mers a dlui. Teabag întrebuințează de 2,5 ori mai multă energie decât mersul normal. Tradus în practică: dacă un adult merge 11 minute pe zi ca dl. Teabag este că și cum ar face exerciții fizice intense timp de 75 minute pe săptămână. O sesiune scurtă de silly walk à la dl. Teabag poate influența benefic funcția cardiacă.
Pentru a utiliza tehnica potrivită, în Wikipedia este un poster care descrie și ilustrează pas cu pas acest tip de mers atipic:
‘’Monty Python sau The Pythons este numele colectiv al creatorilor Monty Python’s Flying Circus, un show de comedie gen sketch difuzat de televiziunea britanică BBC pentru prima oară la 5 octombrie 1969. În total, 45 de episoade au fost realizate de-a lungul a patru sezoane. Fenomenul Pythons s-a dezvoltat de la emisiunea originală la ceva mult mai important ca arie şi impact, incluzând turnee, cinci filme, numeroase albume, mai multe cărţi şi un musical, care i-au convertit pe membrii iniţiali în staruri de sine stătătoare. Seria de televiziune, difuzată de BBC între 1969 şi 1974, a fost concepută, scrisă şi interpretată de Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones şi Michael Palin. Structurat mai mult sau mai puţin ca un sketch-show, dar cu o abordare inovatoare bazată pe tehnica fluxului conştiinţei (ajutată de animaţiile lui Terry Gilliam), a forţat limitele a ceea ce era pe atunci considerat acceptabil, atât din punctul de vedere al stilului, cât şi al conţinutului. Influenţa grupului „Pitonilor“ asupra comediei a fost deseori comparată cu influenţa grupului Beatles în muzică’’. Olăroiu.M. Reforma în sănătate à la Monthy Python. Viaţa Medicală decembrie 2013