Cursuri EMCD online

Consultația de la distanță în practica medicului de familie la pacienții cu simptome respiratorii pe timpul pandemiei #COVID-19 

Ca o completare la metodele de învățare tradiționale, pentru a economisi timp și resurse financiare, pentru a învața ceva nou sau pentru a-și testa și împrospăta cunoștințele despre un anume subiect, profesioniștii din sănătate apelează din ce în ce mai des la educația medicală continuă la distanță (EMCD) online.

De câțiva ani este activ website-ul EdMed  de pe care se pot efectua cursuri de EMCD online.

Printre avantajele acestei forme de instruire la distanță se numără:

  • aceesul la o informație actuală, prelucrată dintr-o mare volum de literatură și cunoștințe de specialitate, în care s-au selectat aspectele cele mai relevante în practică de zi cu zi;
  • testarea instantanee a cunoștințelor prin feed-back direct;
  • stimularea posibilităților de exprimare și reflecție într-o anumită situație;
  • posibilitatea de repetare, dacă la prima parcurgere a cursului nu s-au acumulat cunoștințele necesare;
  • economisirea de timp – cursurile se pot efectua oricând, în pauze sau în perioade cu timp liber neplanificat) și de resurse financiare.

Temele de curs sunt variate, abordate de o manieră inter- și multidisciplinară, cu informații actuale, prelucrate într-o formă accesibilă și ușor de pus în practică în care se face referire la protocoalele naționale și internaționale în vigoare.

Participanților li se oferă pe lângă materialul de curs, care este un adevărat ghid de practică, ce poate fi printat și păstrat la îndemână pentru utilizare ulterioară, și o selecție de prezentări de cazuri.

Lista cursurilor care se adresează medicilor de familie este variată.

Din Bibliotecă medicală online se oferă acces direct la cele mai utilizate surse naționale și internaționale de informare medicală.

Pe lângă aceasta EdMed este o platformă educativă și o punte de legătură cu viitoarea generație de profesioniști din sănătate: pe website se află postate teste de biologie (anatomie, fiziologie, genetică și ecologie umană) utile în pregătirea candidaților la examene de admitere la facultățile de medicină sau colegiile sanitare.

EdMed Educație medicală inițială și continuă este de găsit și pe facebook !

RevMedFam Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.