Conferința de Cancer Bronhopulmonar

În perioada 6 – 7 septembrie 2019, cadrele medicale sunt așteptate la Drobeta Turnu Severin, în cadrul Palatului Culturii Teodor Costescu, pentru a face echipă în lupta cu singurul tip de cancer cu mortalitatea în creștere, cancerul bronhopulmonar! Rata mortalității în rândul persoanelor cu vârsta sub 65 de ani a scăzut între 2005 și 2015 pentru fiecare dintre principalele cauze de deces, cu excepția cancerului pulmonar. În plus, 70% dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu cancer de plămâni se află în stadiul 4 (conform studiului Onco Monitor realizat de GfK România).

Temele conferinței fac referire la semnele și simptomele care ar trebui să atragă atenția asupra posibilității existenței acestui diagnostic – cu focus pe medicina de familie, la alte patologii cu care trebuie făcut diagnostic diferențial, la statusul programului “stop fumat” în România și intervențiile medicale, chirurgicale și paliative la care se poate recurge.

Conferința, aflată la a V-a ediție, este coordonată științific de Conf. univ. dr. Alin Demetrian, președintele Asociației de Chirurgie Toracică Modernă din Craiova iar președintele comitetului de organizare este dr Eustațiu Memu, medic cu specialitatea chirurgie toracică în Drobeta Turnu Severin.

Evenimentul se desfășoară sub egida UMF Craiova iar Societatea Română de Pneumologie este partener.

RevMedFam Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.