Analize medicale explicate

Cartea Analize medicale explicate, scrisă de doamna dr. Ioana Soare, este recomandată atât publicului larg cât și personalului medical.

Datorită sistematizării textului în formă de tabel, cartea este ușor de citit, iar limbajul concis o face utilă, un valoros manual sau instrument de lucru.

Se oferă date privind aproximativ 525 analize în ordine alfabetică. Sunt prezentate valorile considerate normale, sursele de eroare, variațiile fiziologice (efort, creștere, sarcină, la copil sau la vârstnic) și patologice. Sunt detaliate tratamentele medicamentoase care pot modifică rezultatele analizelor de laborator.

De exemplu beta-blocantele și diureticele cresc nivelul glicemiei și al colesterolului, dar același effect îl au și estrogenii, blocantele de canal de calciu, rifampicina, antidepresivele, cofeină. De aceea trebuie să căutăm medicamente inerte metabolic.

Prima ediție a apărut în anul 2002. Cartea a crescut încet, încet, ediție cu ediție, s-a dezvoltat, a adunat alte și alte analize.

Ediția a 9a a primit “straie noi”-o copertă nouă, modernă, și multe capitole în plus-Analize genetice, Analiză cerumenului, Analiză materiilor fecale, Analiză părului (cu accent pe metalele grele), Analize în bolă Covid, Analiză posturală globală, Erori în medicină de laborator (de exemplu în hemoliză probei, ingestia unor medicamente înainte de recoltare, garou prelungit, analizarea la peste o oră pentru anumite analize).

Va recomand această carte extrem de concisă și practică.

Vezi PDF | See PDF

RevMedFam Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.