Medicină de familie – Manual de tratament și profilaxie în ambulatoriu

Această lucrare complexă, dar foarte ușor de utilizat, prezintă cele mai frecvente simptome, probleme și boli întâlnite în ambulatoriu de medicii de familie, interniști, pediatri, dar și de alți furnizori de asistență medicală primară.

Inițiativa realizării manualului a pornit de la convingerea că nu există boli, ci bolnavi. Fiecare pacient este un caz unic, pe care boala îl afectează într-un mod diferit. Această carte este concepută ca o sinteză și abordează suferințele în forma în care se prezintă ele în viața reală, adică neclar, inconsistent și, deci, cu riscul de a induce confuzii în mintea medicului. Suprapunerile și mimarea acelorași simptome de către boli diverse necesită o judecată clară și o atenție susținută din partea medicului. Așadar, diagnosticul diferențial rămâne instrumentul cel mai eficient al medicului.

De cele mai multe ori, cărțile medicale sunt organizate pe baza sistemelor de organe, dar lucrarea de față este structurată în funcție de prezentările tipice ale pacientului la cabinetul medicului de familie.

Cuprinde cinci secțiuni, în cadrul cărora afecțiunile sunt prezentate în ordine alfabetică:
–  Secțiunea 1 conține informații referitoare la problemele acute întâlnite cel mai frecvent;
–  Secțiunea a 2-a oferă date despre tratamentul pacienților cu boli cronice comune;
–  Secțiunea a 3-a este dedicată strategiilor de diagnostic și tratament în cazul afecțiunilor psihice;
–  Secțiunea a 4-a abordează problemele de sănătate reproductivă;
–  Secțiunea a 5-a este utilă medicilor de familie în prevenirea bolilor importante și promovarea sănătății.

Algoritmii de diagnostic și tratament pot fi accesați rapid. Datele de tratament prezentate sunt practice, specifice, inclusiv dozarea medicamentelor, efectele secundare și interacțiunile importante cu alte medicamente.

 

Lucrarea se adresează medicilor de familie studenților, mediciniști, medicilor rezidenți, dar și altor profesioniști din domeniul asistenței medicale în ambulatoriu.

Vezi PDF | See PDF

RevMedFam Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.